Pas på de billige online lån

Næsten uanset, hvor man bevæger sig hen på nettet, så er der en god chance for, at man møder en reklame for nogle af de mange hurtige online lån. Ofte lokkes man med argumenter om, at det kun tager 15 minutter at få et lån, at man ikke behøver stille sikkerhed og at en registrering i RKI ikke er nogen hindring. Annonceteksterne får det hele til at lyde rosenrødt. Men som med så meget andet, så er der jo næsten altid to sider af en sag.

Og man skal altså passe lidt på! For uanset hvor godt det hele lyder, så skal man jo altså betale pengene tilbage igen på et eller andet tidspunkt. Og samtidig kan det også godt betale sig, at se sig godt for. For der er nemlig temmelig stor forskel på, hvor dyre de forskellige lån er.

Eksempler på lånesider

Et par gode eksempler på nogle af de lånesider hvor man hurtigt og let kan optage et lån er denaro.dk og udlaan.dk. Der er absolut intet galt med disse sider. Men de kan på ingen måde tage højde for alle potentielle låntageres situation og lige netop deres økonomiske forhold. Man altså skal som låntager selv være vågen og tage højde for, at man har økonomien til at betale lånene tilbage – ellers kan det hurtigt ende i noget rod.

Begge disse lånesider er bygget op omkring en række forskellige udbyderes lånetilbud. Faktisk minder de to sider ganske meget om hinanden og en stor del af de lån, som de præsenterer, er da også de samme.

Tag dig god tid

Salgsteksterne lokker med hurtige, lette lån. Men det er vigtigt at tage sig god tid og kigge lånene og deres betingelser godt igennem. Der er nemlig stor forskel på de forskellige lånemuligheder, og hvor meget de vil koste dig efterfølgende, når regningen skal betales. Så tag et godt kig på de forskellige lån – også alt det med småt. Og kig også de låneeksempler, som det er blevet obligatorisk at anføre ved lånereklamer igennem, så du har en god idé om, hvad du begiver dig ud i.

Årlig omkostning i procent

n af de vigtigste parametre at kigge på, er lånets årlige omkostning i procent (ÅOP). Dette begreb dækker simpelthen over hvor dyrt lånet er for dig som låntager årligt, udregnet i procent af det oprindelige lånebeløb. ÅOP inkluderer både lånets renter samt de gebyrer, som næsten altid også følger med. Det er altså et samlet tal for, hvor meget lånet vil koste dig årligt – angivet i procent.

Kig ikke kun på renterne

Der er altså meget mere end blot renterne at tage højde for, når man skal vælge et lån. Hvor meget det vil koste i den sidste ende afhænger eksempelvis nemlig også stærkt af de gebyrer, som løber til og så lånets løbetid. Jo længere lånet løber, jo mere skal du nemlig betale i renter og gebyrer.

En sidste formaning

Når du har kigget de forskellige lånetilbud igennem og fundet det mest fordelagtige lån, så gør dig selv den tjeneste, lige at tjekke dit budget igennem en ekstra gang. Det nytter ikke noget, at du har fundet et godt lån, hvis det så i den sidste ende alligevel viser sig, at du faktisk ikke har råd til at betale af på det hver måned. Så tjek det godt igennem og vælg med omtanke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>