Dating gennem tiderne

Dating er noget, der er begyndt at fylde mere og mere i danskernes liv. Hvor der før ikke skete så meget, så er der nu både apps og hjemmesider og forskellige events, som alle sammen handler om at finde en partner.

Der er altså flere og flere, der er begyndt at gå med på bølgen, og derfor skyder der også virksomheder op over det hele, som alle sammen beskæftiger sig med hver deres niche på det store datingmarked.

Inden historien vil blive gennemgået, så skal det først lige forklares, hvad dating egentlig er. De fleste ved det nok allerede, men helt konkret så er det, at to mennesker aftaler, at mødes på den ene eller anden måde, men i romantisk eller venskabelig øjemed. Om det så bliver til noget eller ej, er jo op til den enkelte.

Sådan startede dating

De fleste vil nok skyde dating til at være en ret ny ting, men det er på ingen måde tilfældet. Det stammer faktisk helt tilbage fra 1800-tallet, hvor guldfeberen i sandhed rasede, og mineindustrien blomstrede.

Det betød nemlig, at tusindevis af mænd rejste til minebyerne kun for at arbejde, men der var jo en ret så forstyrrende mangel på det modsatte køn – der var nemlig ingen. Det var også her man for første gang så konceptet omkring en såkaldt ”mail order bride”, som man i dag kender det fra Rusland og lignende lande.

På den måde kunne disse arbejdende mænd altså bestille diverse udstyr og grej til deres arbejde – og så også lige en kone, så han ikke kedede sig om aftenen. Trods en meget mandschauvinistisk start, så var det trods alt starten på det hele, hvor man fandt kontakt med mennesker man ellers ikke ville have mødt, med det formål at opnå noget i dette tilfælde romantisk.

Udviklingen gennem film og medier

Når man så ser lidt længere frem end den meget spæde start, så er der en meget voldsom udvikling. Specielt op igennem 50’erne sker der en udvikling, som i høj grad bliver dikteret af medierne.

Det er her primært ungdommen, der driver hele datingscenen. Seniordating var et fuldkomment ukendt begreb i en så traditionel verden, hvor man blev gift som 18-årig, og skilsmisse ikke kunne komme på tale.

Trods det, så blev datingverdenen langsomt liberaliseret, og ungdommen var med på vognen fra dag 1. Det foregik alt sammen primært i USA, og er den klassiske Grease-historie. Danmark følger nogle år senere trop, fordi Danmark har det med at efterligne, hvad USA gør.

Sådan ser dating ud i dag – et bredt udvalg

Hvis man tager endnu et stort spring, så ender man på dags dato. Der har i de seneste år været en rivende udvikling, og den har primært været drevet af internettet. Siden internettets opfindelse har det kun gået fremad, for nu var det pludselig mange gange lettere at finde en partner – man klikker bare med en mus og voilá!

Som nævnt tidligere, så har vi dag et hav af forskellige apps og sider som henvender sig til de mest ekstreme niche-aktiviteter.

Nicher indenfor dating

Der er mange forskellige niche datingsider, som er specielt henvendt til forskellige målgrupper. Du kan fx finde sider med navne som farmerdating, boyfriend, kristendating, cougar dating, speed dating og senior dating.

Eksempelvis senior dating henvender sig til brugere, som er +50. Så vil du gerne finde et dating site med mennesker, som ikke er helt unge mere, så er senior dating lige noget for dig. Det kræver bare, at du også selv er +50 for, at du kan få lov at oprette en datingprofil. Nogle senior dating sider lader folk ned til 47 år oprette en profil, men det er ikke alle.

senior.dk kan du let og hurtigt komme i gang ved at oprette en gratis profil. Senior.dk har mange seriøse brugere, så her kan du trygt gå i gang med senior dating.

 

1 comments on “Dating gennem tiderne

  1. Anette on said:

    Ja, der er godt nok sket en del med dating siden 1800-tallet 🙂 Man behøver bare tage et lille kig på denne side, http://datingoversigt.dk/dating-sider/, for at se hvordan det foregår i dag og hvilke muligheder der er, for at finde sig en kæreste. Der er unægtelig sket noget på dating fronten de sidste 100-200 år 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>