Sådan vælger du den rigtige plæneklipper

Der er mange ting at se på, når man skal ud af have sig en ny plæneklipper. I dette indlæg vil jeg prøve at kigge på nogle af de overordnede valgmuligheder, som kan afgøre hvilket stykke isenkram du skal investere dine penge i.

Først og fremmest er det vigtig af få afdækket sine behov og fastsat hvor meget man vil investere økonomisk i det nye vidunder. Og dernæst kan man så begynde at kigge lidt på, hvilken type plæneklipper man skal have fat i.

Behovet kan blandt andet fastsættes efter hvor stor en græsplæne der skal klippes og af hvor tilgængeligt området er, dvs. om det ligger på en skråning, om det har mange bede eller ligningen forhindringer. Jo flere forhindringer, jo mere manøvredygtig en græsslåmaskine skal man kigge på.

Der er grundlæggende tre kategorier af klippere at vælge i mellem:

  1. Plæneklipper
  2. Robotplæneklipper
  3. Havetraktor

Uanset hvilken af disse hovedtyper man foretrækker, er der en række yderligere parametre, som man kan se på.

 

Den ”almindelige” græsslåmaskine

Her er en række typer at vælge i mellem. Lige fra den gamle ”håndskubber” til de nyere elektriske eller benzindrevne udgaver. Og igen her kan man vælge mellem adskillige muligheder. Skal den elektriske være med ledning eller batteri? Skal der være græsopsamler? Skal maskinen være selvkørende? Der er mange ting at tage stilling til. Vælger man en græsslåmaskine, som kører på benzin er det også en god idé at sikre sig, at den kan benytte ganske almindelig blyfri benzin, som kan hentes på enhver benzinstation.

 

Robotplæneklipperen

Her er der også flere features at vælge i mellem. En af de populære er regnvejrsdetektoren. Den sørger for, at maskinen selv kører tilbage til sin base, hvis det begynder at regne. Efterfølgende kan de fleste af maskinerne så genoptage arbejdet igen, når regnen hører op. Hold også lige øje med, at græsklipperen er udstyret med bio-klip, så du ikke skal rundt og rive græs sammen bagefter.

 

Havetraktoren

Her er ganske mange muligheder. De vigtigste er nok at holde øje med, om traktoren har anhængertræk, hvis du skulle finde på at købe ekstraudstyr, som kræver dette. I det hele taget skal du være grundig og undersøge, om det er muligt at tilkoble evt. ekstraudstyr, som du kan tænke dig at investere i på sigt. Det kan f.eks. være snerydder, kost eller lignende udstyr. Og ligesom ved den benzindrevne plæneklipper er det en god idé at tjekke, hvilken type benzin der skal anvendes til havetraktoren.

Hvis du ønsker yderligere hjælp til at vælge den rigtige græsslåmaskine, kan du på http://plaeneklipper.net/ finde en nærmere gennemgang af alle de ovenstående typer, som kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg.

 

1 comments on “Sådan vælger du den rigtige plæneklipper

  1. Hvis det er en robotplæneklipper man er interesseret i, kan man på siden http://robotpriser.dk/robotplaeneklipper/ finde en rigtig god oversigt, som sammenligner mange af de gængse modeller på markedet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>