Gratis billeder

Der er efterhånden rigtig mange muligheder for at download’e gratis billeder på nettet. Men det kan være noget af en udfording, at finde frem til de mange forskellige hjemmesider hvor de gratis fotos kan hentes.

Vi har samlet en liste over en lang række af de websites, hvor der er mulighed for at hente gratis billeder. Men selv om billederne er gratis, følger der alligevel forpligtelser med brugen af mange af dem. Nogle steder kræves der et link tilbage til fotografen eller anden form for kildeangivelse. Der kan også være andre begrænsninger. Eksempelvis må nogle af billederne bruges både privat og kommercielt, mens andre udelukkende er til privat brug. Læs betingelserne nøje og sørg for at overholde dem, så er der mulighed for at finde mange gode gratis billeder til download.

Vi har anført bemærkninger ved nogle af de største og meste populære billed sites. Men ellers er det bare at gå igang med at udforske de forskellige billedarkiver – der er nok at vælge imellem.

 

Sites med download af gratis billeder


Adigitaldreamer.comhttp://www.adigitaldreamer.com/gallery/

En samling på mere end 1000 helt gratis billeder, som må bruges både privat og kommercielt. Billederne må ikke redistribueres.

 

Dreamstime.com –  http://www.dreamstime.com/free-photos

 

Freedigitalphotos.net – www.freedigitalphotos.net

En god og stor samling af billeder. Man skal dog kreditere Freedigitalphotos.net og fotografen på samme side, som det enkelte billede anvendes. Denne begrænsning kan man komme udover, ved et betalt medlemskab. Herudover er der en række betingelser hæftet på brugen af billederne: http://www.freedigitalphotos.net/images/terms.php

 

FreeFoto.comwww.freefoto.com

Her finder du mere end 130.000 billeder til gratis download. Men der kræves både kreditering af selve billedet og et link tilbage til freefoto.com. Der er en række præcise regler for anvendelsen af billederne som skal overholdes. Reglerne kan ses her: http://www.freefoto.com/browse/99-05-0/Free-Use-Rules

 

Picture-Newsletter.comwww.picture-newsletter.com

 

stock.xchng – www.sxc.hu

Et af nettets største arkiver med gratis billeder. Når du søger i billedarkivet bliver du også præsenteret for søgeresultater fra istockphoto.com, hvor der skal betales for brugen af billederne. Det kan godt være en lille smule forvirrende til at starte med. Men man vender sig hurtigt til det. Husk at nærlæse betingelserne for anvendelse af de enkelte billeder. Nogle kan helt frit anvendes, mens andre kræver en “modydelse”, f.eks. i form af et link eller anden kildeangivelse.


pixabayhttp://pixabay.com/

Mere end 90.000 gratis billeder, som også må anvendes til kommercielt brug. Så de nøjagtige betingelser (som er ganske lempelige) her: http://pixabay.com/en/service/terms/

 

Photohttp://www.cepolina.com/

Her forefindes mere end 20.000 gratis billeder, som må anvendes til både personlig og kommerciel brug. Der kræves et link tilbage til websitet. Men ellers er reglerne ret simple. De præcise regler for anvendelsen af de gratis fotos kan ses her: http://www.cepolina.com/freephoto/faq.html

 

FreePhotosBankhttp://www.freephotosbank.com/

 

Free Stock Imageshttp://www.freestockimages.net/

 

FREEIMAGEShttp://www.freeimages.co.uk/

 

Photocase – http://www.photocase.de/

 

Stockvaulthttp://www.stockvault.net/

 

Kave Wall Stockhttp://www.kavewall.com/stock/

 

PD Photohttp://pdphoto.org/

De fleste af billederne på dette site er såkaldt “public domain” og kan helt frit benyttes. Men enklte billeder har dog andre licensbetingelser tilknyttet. Husk derfor at læse betingelserne for det enkelte foto inden download.

 

Image*Afterhttp://www.imageafter.com/

Gratis billeder, som kan bruges både personligt og kommercielt. Må videresdistribueres eller sælges i trykt form. Der må dog ikke konkurreres med Image*After og defor må billederne ikke videredistribueres/sælges i elektronisk form. Se de nøjagtige betingelser her: http://www.imageafter.com/terms.php

 

morqueFilehttp://www.morguefile.com/

 

everystockphotohttp://www.everystockphoto.com/

Dette er en søgemaskine for gratis billeder. Det betyder, at de gratis fotos kommer mange forskellige steder fra. Der er derfor også mange forskellige brugsrettigheder knyttet til billederne. Så vær vågen og tjek reglerne for brug af de enkelte billeder omhyggeligt.

 

freegraphicsworldhttp://www.freegraphicsworld.com/

Gratis grafikfiler, som leveres under  Creative Commons Attribution 3.0 licensen. Grafikfilerne er derfor gratis at hente og bruge til både personlige og kommercielle formål. Men de kræver dog kreditering af freegraphiscworld.

 

Free Stock Photos.bizhttp://www.freestockphotos.biz/

Denne hjemmeside indeholder mere end 15.000 gratis fotos. Billeder har forskellige brugsrettigheder. Så husk at læse betingelserne for det enkelte billede.

 

 

Danske sites med gratis billeder

Der findes også nogle få danske websites hvor der kan download’es gratis fotos. Antallet af billeder er ikke særligt stort sammenlignet med de udenlandste sites, men måske kan du alligevel være heldig og finde lige nøjagtig det billede, du står og mangler. Fordelen ved de danske websites er som oftest, at mange af de gratis billeder er relateret til Danmark og danske forhold.

 

Gratis billederhttp://gratis-billeder.dk/

Dette er vores helt egen (mindre samling) af helt gratis fotos. Billederne er 100% gratis og kræver hverken link tilbage til fotografen eller anden form for kildeangivelse.

 

Foto arkivhttp://foto-arkiv.dk/

Billederne i denne samling har nogle ret specille regler tilknyttet. Som udgangspunkt er billederne gratis at benytte for eksempelvis studerende, til undervisningsbrug og til frivillige foreninger. Læs de nøjagtige betingelser på siden.

 

Cliparthttp://www.clipart.dk/

Stor dansk samling af gratis cliparts, fotos og tegninger.

 

God fornøjelse med alle de gratis billeder. Som det kan ses af ovenstående liste, er der nok at vælge imllem, bare man er lidt vågen for de nøjagtige licensbetingelser.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/6 (9 votes cast)
Gratis billeder, 6.0 out of 6 based on 9 ratings

2 comments on “Gratis billeder


 1. Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/dejligfritid.dk/abouteverything.dk/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

  Tak for gennemgangen! Det er en rigtig god liste du har samlet der. Det burde næsten være muligt at finde noget til enhver lejlighed.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)

 2. Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/dejligfritid.dk/abouteverything.dk/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

  Super liste – jeg er sikker på, at den er til stor hjælp for mange (inklusiv mig selv efter jeg nu har set den).

  Hvis I vil tilføje endnu en side til listen, så anbefaler jeg Unsplash.com, hvor der ligeledes er gratis billeder i høj kvalitet. Det kan dog godt være lidt svært at finde rundt i billederne, idet søgefunktionen sjældent hjælper én med at finde frem til det, man leder efter. Til gengæld er udvalget stort, og det er let at finde generelle billeder af byer, natur, elektronik, etc. hvis man bruger et minut på at scrolle ned.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>