Gratis billeder

Hvis du leder efter gratis billeder, så er du kommet til det rette sted. Der er mange hjemmesider, der tilbyder gratis billeder, og det kan være svært at finde ud af, hvilke der er de bedste.

Derfor har vi lavet en liste over nogle af de bedste hjemmesider, hvor du kan finde gratis billeder. Du kan finde billeder af høj kvalitet til ethvert formål, uanset om du leder efter et baggrundsbillede til et website eller en illustration til et blogindlæg.

Der er efterhånden rigtig mange muligheder for at download’e gratis billeder på nettet. Men det kan være noget af en udfordring, at finde frem til de mange forskellige hjemmesider hvor de gratis fotos kan hentes. Her får du en stor oversigt over mange af de steder, hvor du kan finde billeder til dine opgaver.

Gratis er ikke lig med fri brugsret

Vi har samlet en stor liste over en lang række af de websites, hvor der er mulighed for at hente gratis billeder.

Men selv om billederne er gratis, følger der alligevel forpligtelser med brugen af mange af dem.

Nogle steder kræves der et link tilbage til fotografen eller anden form for kildeangivelse.

Der kan også være andre begrænsninger.

Eksempelvis må nogle af billederne bruges både privat og kommercielt, mens andre udelukkende er til privat brug.

Læs betingelserne nøje og sørg for at overholde dem, så er der mulighed for at finde mange gode gratis billeder til download rundt omkring på nettet.

Vi har anført bemærkninger ved nogle af de største og meste populære billed sites. Men ellers er det bare at gå i gang med at udforske de forskellige billedarkiver – der er nok at vælge imellem.

 

Sites med download af gratis billeder


Adigitaldreamer.comhttp://www.adigitaldreamer.com/gallery/

En samling på mere end 1000 helt gratis billeder, som må bruges både privat og kommercielt. Billederne må ikke redistribueres.

 

Dreamstime.com –  https://www.dreamstime.com/free-photos

 

Freedigitalphotos.net – https://www.freedigitalphotos.net/

En god og stor samling af billeder. Man skal dog kreditere Freedigitalphotos.net og fotografen på samme side, som det enkelte billede anvendes. Denne begrænsning kan man komme udover, ved et betalt medlemskab. Herudover er der en række betingelser hæftet på brugen af billederne: https://www.freedigitalphotos.net/images/terms.php

 

FreeFoto.comwww.freefoto.com

Her finder du mere end 130.000 billeder til gratis download. Men der kræves både kreditering af selve billedet og et link tilbage til freefoto.com. Der er en række præcise regler for anvendelsen af billederne som skal overholdes. Reglerne kan ses her: http://www.freefoto.com/browse/99-05-0/Free-Use-Rules

 

Picture-Newsletter.comwww.picture-newsletter.com

 

stock.xchng – www.sxc.hu

Et af nettets største arkiver med gratis billeder. Når du søger i billedarkivet bliver du også præsenteret for søgeresultater fra istockphoto.com, hvor der skal betales for brugen af billederne. Det kan godt være en lille smule forvirrende til at starte med. Men man vender sig hurtigt til det. Husk at nærlæse betingelserne for anvendelse af de enkelte billeder. Nogle kan helt frit anvendes, mens andre kræver en “modydelse”, f.eks. i form af et link eller anden kildeangivelse.


pixabayhttps://pixabay.com/

Mere end 90.000 gratis billeder, som også må anvendes til kommercielt brug. Så de nøjagtige betingelser (som er ganske lempelige) her: https://pixabay.com/service/terms/

 

Free Stock Imageshttp://www.freestockimages.net/

 

FREEIMAGEShttp://www.freeimages.co.uk/

 

Pexelshttps://www.pexels.com/

 

Photocase – http://www.photocase.de/

 

Stockvaulthttp://www.stockvault.net/

 

PD Photohttp://pdphoto.org/

De fleste af billederne på dette site er såkaldt “public domain” og kan helt frit benyttes. Men enklte billeder har dog andre licensbetingelser tilknyttet. Husk derfor at læse betingelserne for det enkelte foto inden download.

 

Image*Afterhttp://www.imageafter.com/

Gratis billeder, som kan bruges både personligt og kommercielt. Må videresdistribueres eller sælges i trykt form. Der må dog ikke konkurreres med Image*After og defor må billederne ikke videredistribueres/sælges i elektronisk form. Se de nøjagtige betingelser her: http://www.imageafter.com/terms.php

 

morqueFilehttp://www.morguefile.com/

 

everystockphotohttp://www.everystockphoto.com/

Dette er en søgemaskine for gratis billeder. Det betyder, at de gratis fotos kommer mange forskellige steder fra. Der er derfor også mange forskellige brugsrettigheder knyttet til billederne. Så vær vågen og tjek reglerne for brug af de enkelte billeder omhyggeligt.

 

Free Stock Photos.bizhttp://www.freestockphotos.biz/

Denne hjemmeside indeholder mere end 15.000 gratis fotos. Billeder har forskellige brugsrettigheder. Så husk at læse betingelserne for det enkelte billede.

 

Unsplashhttps://unsplash.com/

 

Danske sites med gratis billeder

Der findes også nogle få danske websites hvor der kan download’es gratis fotos. Antallet af billeder er ikke særligt stort sammenlignet med de udenlandske sites, men måske kan du alligevel være heldig og finde lige nøjagtig det billede, du står og mangler. Fordelen ved de danske websites er som oftest, at mange af de gratis billeder er relateret til Danmark og danske forhold.

 

Gratis billederhttp://gratis-billeder.dk/

Dette er vores helt egen (mindre samling) af helt gratis fotos. Billederne er 100% gratis og kræver hverken link tilbage til fotografen eller anden form for kildeangivelse.

 

God fornøjelse med alle de gratis billeder. Som det kan ses af ovenstående liste, er der nok at vælge mellem, bare man er lidt vågen for de nøjagtige licensbetingelser.

 

#Dette indlæg er opdateret oktober 2022

2 comments on “Gratis billeder

  1. Tak for gennemgangen! Det er en rigtig god liste du har samlet der. Det burde næsten være muligt at finde noget til enhver lejlighed.

  2. Super liste – jeg er sikker på, at den er til stor hjælp for mange (inklusiv mig selv efter jeg nu har set den).

    Hvis I vil tilføje endnu en side til listen, så anbefaler jeg Unsplash.com, hvor der ligeledes er gratis billeder i høj kvalitet. Det kan dog godt være lidt svært at finde rundt i billederne, idet søgefunktionen sjældent hjælper én med at finde frem til det, man leder efter. Til gengæld er udvalget stort, og det er let at finde generelle billeder af byer, natur, elektronik, etc. hvis man bruger et minut på at scrolle ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>